Τι καλύπτουν τα συμβόλαια αστικής ευθύνης ιατρού

 

 

Ένα συμβόλαιο αστικής ευθύνης καλύπτει τον Ασφαλισμένο Ιατρό για τα ποσά που καθίσταται υπόχρεος, ως αστικώς υπεύθυνος, σύμφωνα με τα άρθρα 914-932 του Α.Κ., να καταβάλει ως αποζημίωση για οποιαδήποτε γραπτή απαίτηση τρίτου, ως νόμιμη αποζημίωση για σωματική βλάβη, θάνατο ή/ και υλική ζημιά  συμπεριλαμβανομένης της ηθικής βλάβης / ψυχικής οδύνης.

 

Επιπλέον η Εταιρία θα αποζημιώνει τον Ασφαλισμένο Ιατρό και για τα χρηματικά ποσά που αυτός νόμιμα καλείται να καταβάλει ως αποζημίωση για απαιτήσεις οφειλόμενες σε:

  • Σωματικές βλάβες ή θάνατο που θα προξενήσει ο Ασφαλισμένος κατά την παροχή πρώτων βοηθειών σε κατάσταση ανάγκης, πέραν της ειδικότητάς του.
  • Πραγματοποίηση μικρών χειρουργικών επεμβάσεων σε εξωτερικά ιατρεία, έστω και αν η επαγγελματική δραστηριότητα που δηλώθηκε και αναφέρεται στο ασφαλιστήριο δεν προβλέπει την εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων
  • Στην περίπτωση κατά την οποία ο ασφαλισμένος διατηρεί νόμιμο ιδιωτικό ιατρείο στο όνομά του και ασκεί και εκεί τα καθήκοντά του, η κάλυψη επεκτείνεται ώστε να περιλαμβάνει σωματικές βλάβες ή / και υλικές ζημιές συνεπεία ατυχήματος που πιθανώς προξενηθεί σε τρίτους, με υπαιτιότητα του Ασφαλισμένου, από την κατοχή, χρήση και εν γένει λειτουργία των χώρων και εγκαταστάσεων του ιατρείου του, μέχρι του ποσού των 25.000€ ανά περιστατικό και συνολικά κατ’ έτος.
  • Kαλύπτονται επίσης τα Νομικά Έξοδα (π.χ. αμοιβές δικηγόρων, δικαστικά έξοδα, πραγματογνωμοσύνες)
  • Στο όριο ευθύνης της Εταιρίας συμπεριλαμβάνονται επίσης δαπάνες νομικής στήριξης και δικαστικά έξοδα, μέχρι του ποσού των 10.000€ για την υπεράσπιση του ασφαλιζόμενου και σε ποινικά δικαστήρια.

Πρόσθετη Ασφάλιση

Κατόπιν της σύναψης ασφαλιστηρίου Αστικής Ευθύνης, σε περίπτωση όπου ο ασφαλισμένος επιλέξει να ασφαλίσει και τον εξοπλισμό του ιατρείου του στην Εταιρία, παρέχεται έκπτωση 50% στα ασφάλιστρα Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού.

Εκπτώσεις

Παρέχεται έκπτωση ασφαλίστρων

  • ύψους 25% σε περίπτωση που ο Ασφαλισμένος ιατρός εκτελεί τα καθήκοντά του με πλήρες ωράριο σε κρατικό νοσοκομείο και δεν ασκεί το επάγγελμα του ατομικά
  • υψους 40% σε ειδικευόμενους ιατρούς

Ενώ υπάρχει η δυνατότητα καταβολής των ασφαλίστρων σε δόσεις.

Οι παραπάνω καλύψεις παρέχονται σε συνεργασία με την  Generali Hellas, το γραφείο μας εξειδικεύεται εδώ και χρόνια στον κλάδο της αστικής ευθύνης προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε συλλόγους αλλά και επαγγελματίες ιατρούς.

*Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία η τυχόν απορία καλέστε στο  6984900636/2109314009  ή στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Νέα, Προϊόντα, Προσφορές